arrow_drop_up arrow_drop_down
22 augustus 2019 
in Beauty

Al het goede van de druif

Druiven hebben veel goeds te bieden. Als gezond tussendoortje als bron van kalium maar ook de polyfenol. De schil, de pit en de olie van druiven en het eindproduct, de wijn, zijn rijk aan polyfenol. Polyfenol is bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en anti-oxidante werking die de vrije radicalen in ons lichaam kunnen neutraliseren.

Sinds eind vorige eeuw worden druiven ook gebruikt in huidverzorgingsproducten en zijn er vinotherapiespa’s waar heerlijke behandelingen kunt ervaren.

Vinotherapie

De verzorgende en vitaliserende werking van de druiven wordt toegepast bij verschillende wellnessbehandelingen. Druivenolie trekt bijvoorbeeld snel in de huid in en zorgt voor een liftend effect. Er wordt wel gesproken van een natuurlijke facelift. Naast massages met druivenolie zijn er binnen de vinotherapie wijnbaden, scrubs met druivenpitten maar ook speciale ontslakkingskuren. Dit alles met druiven, druivenpitolie, wijnazijn en wijn.

Druivenpitten – anti-oxiderend

Druivenpitten zitten vol anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de dagelijkse invloeden van UV-licht, luchtvervuiling en stress. Deze zijn voor 80% verantwoordelijk voor de huidveroudering. De polyfenolen in de druivenpit zorgen ervoor dat de natuurlijke productie van anti-oxidanten met een factor 2,5 wordt vermeerderd.

Sap van de wijnrank – tegen vlekken

Vroeger smeerden vrouwen hun handen in met dit sap om de vlekken te verzachten. De vinifrine in dit sap is 62 maal doeltreffender dan vitamine C.

De wijnrank – anti-rimpel

De wijnstok is bijzonder krachtig en kan wel 100 jaar worden dankzij de resveratrol. In huidverzorgingsproducten zorgt dit voor de natuurlijke productie van hyaluronzuur.

Vinotherapiespa

In steeds meer wellnesscentra en spa’s worden vinotherapiebehandelingen aangeboden, met name vanwege de anti-aging eigenschappen van de druif. De eerste vinospa werd geopend in Frankrijk, in het hart van de grand-cru wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte in de buurt van Bordeaux. Bij Les Sources de Caudalie worden niet alleen vinotherapiebehandelingen aangeboden maar ook wijnproeverijen en kookworkshops. Caudalie kan zeker de grondlegger genoemd worden van de vinotherapie.

Inmiddels zijn er meer vinotherapiespa’s van Caudalie maar ook van andere merken. Wil je op reis naar een wijnregio en verblijven in een hotel met vinotherapiespa? Op WellnesSelect.nl vind je meer info over de Caudalie Spa in Bordeaux en Hotel Peralada Wine Spa & Golf in de wijnregio van de Costa Brava. Op WineBreaks vind je meer informatie over The Yeatman in Porto met de Caudalie Spa.