arrow_drop_up arrow_drop_down
20 februari 2019 
in Travel

Amandelbloesem aan de Duitse wijnstraße

Een paar dagen weg in de lente? In de Pfalz, ook wel het Toscane van Duitsland genoemd, bloeien de vele amandelbomen. Uiterlijk in maart gaat de amandelbloesem in bloei; de start van het voorjaar! Bekijk de webcam voor de actuele stand van de bloesem. Het landschap krijgt door de bloesem een roze gloed en in de avond worden diverse gebouwen roze verlicht.

Tijdens de Mandelnwochen in maart en april zijn er vele evenementen rondom de amandelbloesem zoals het Amandelbloesemfestival in Gimmeldingen, een stadsdeel van Neustadt an der Weinstraße. Dit festival vindt afhankelijk van de bloesem midden/eind maart plaats; elke maandag in deze periode komen de organisatoren bijeen om te beslissen of het feest wel of niet het komend weekend kan plaatsvinden. Het doet denken aan de bijeenkomsten van de rayonhoofden van de Elfstedentocht!

Wandel ook langs het Mandelpfad, een 77 kilometer lange wandeltocht door het prachtige landschap van de Pfalz. Van Bad Dürkheim naar Bad Schweigen-Rechtenbach in het zuiden van de Pfalz.

Wellness in de Pfalz

amandelbloesem pfalzWellnesshotel de Alte Rebschule in Rhodt unter Rietberg en de Südpfalz Therme in Bad Bergzabern bieden speciale behandelingen met amandelbloesem. In Bad Bergzabern wordt er bij de koffiebranderij ook speciale amandelkoffie gebrouwd en is er een speciale tour met een prachtige oldtimer panaromabus. De tour gaat langs een deel van de Südliche Weinstrasse met haar amandelbomen en onderweg zijn er stops bij wijnboeren. De begeleiding is volledig in stijl!

In de Pfalz kan je ook speciale WellVINess-behandelingen ervaren. Al het goede van de druiven wordt toegepast in de behandelingen; zo zorgt druivenpitolie bijvoorbeeld voor een liftend effect. Verblijf bijvoorbeeld in het Kurpark Hotel Bad Dürkheim. Het ligt prachtig aan het Kuurpark en in het kleinschalige wellness-en fitnesscentrum Vitalis kan je ontspannen in een van de sauna’s, kan je aan je conditie werken in de fitness of een baantje trekken in het zwembad met tegenstroom. Voor behandelingen kan je terecht in de medical day spa Beauty Lounge. Boek nu een van de arrangementen! Van een wellnessverblijf, een 3-daags Romantisch verblijf inclusief wellnessbad en massage tot een Vitaal verblijf in de Pfalz. Vanaf € 63 p.p.

De Mandelwochen in maart en april worden gevolgd door de Rosenwochen (eind mei/half juni). Rozen zijn aangeplant in de wijngaarden om als eerste te waarschuwen voor mogelijke ziekten; als dank voor deze bescherming zijn er de Rosenwochen met wandelingen, workshops, en de Rosenexpress.

Lees meer over deze regio en de wellnessmogelijkheden!