arrow_drop_up arrow_drop_down
Ebrodelta

Reisthema's

Er zijn zo veel redenen om Catalonië te bezoeken. De stranden en de stad Barcelona zijn een favoriete bestemming. Maar er is veel meer te zien en te beleven. De prachtige natuur, cultuur zoals de werken van Gaudí en Dalí en niet te vergeten de gastronomie en de heerlijke wijnen en cava's. 

Catalonië is een regio met veel traditie. Vele feesten met optochten inclusief de 'reuzen' en waar vaak ook de castellers te bewonderen zijn. Deze human towers zijn adembenemend en Unesco cultureel werelderfgoed.

Van cultuur & traditie tot wijn & culinair

Fira del Vi in Falset

Wijn & Culinair

Met 12 DOs waarvan een voor cava en een afwisselende keuken is Catalonië een bestemming voor foodies. Naast Michelin-sterren restaurants kan je ook heerlijk eten in leuke restaurantjes, tapasbars, op het strand of te midden van de Ebro-delta. 

Op WineBreaks.nl vind je ter inspiratie een aantal wijnreizen in diverse wijnregio's.

Wellness

Verblijf in een van de wellnesshotels of bezoek een balneario voor een dagje wellness. Heerlijk ontspannend en er zijn mogelijkheden zoals te midden van de wijngaarden of aan het strand.

Op WellnesSelect.nl vind je o.a. een selectie van wellnesshotels aan de Costa Brava.

Op zoek naar een locatie voor een yogagroep? Neem contact op voor een voorstel op maat!

Cultuur & Traditie

Heel Catalonië ademt cultuur en traditie. Met de prachtige gebouwen zoals het klooster van Poblet, Unesco werelderfgoed, en de kunstwerken van Gaudí en Dalí. Bijzonder is de traditie van de castellers, de human towers. Een traditie die je gezien moet hebben, bijvoorbeeld tijdens een van de vele feesten.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

Natuur

Het landschap is afwisselend. Van de Pyreneeën in het noorden tot de Ebro-delta in het zuiden waar je ook flamingo's kunt bewonderen. En daartussen de prachtige kustlijn met de vele baaien. 

Vele mogelijkheden om te wandelen of te fietsen zoals op de Via Verdes.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

Girona

Stedentrip

Barcelona is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Maar denk ook eens aan Girona met de oude Joodse wijk of Tarragona met het Romeinse amfitheater en meer overblijfselen uit de Romeinse tijd. Ook te combineren met een bezoek aan strand of een van de wijnregio's.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

costa brava strand

Strand

Catalonië als bestemming voor zon en strand heeft niet zoveel introductie nodig. Geniet aan de kust van de gezelligheid, het strand en de zon maar vergeet ook zeker niet om het achterland te ontdekken. 

Het zal je verrassen hoeveel Catalonië te bieden heeft!
Neem contact op voor een voorstel op maat!

Neem contact op voor een voorstel op maat!