arrow_drop_up arrow_drop_down
15 februari 2019 

Time to detox!

Het voor- en het najaar zijn hét moment voor een detox! Detoxen of ontgiften/ontslakken is het proces om de gifstoffen in ons lichaam af te voeren. Deze gifstoffen die zich in ons lichaam ophopen door o.a. verkeerde voeding, stress, veroudering en het milieu kunnen klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn maar ook reumatische klachten. Sowieso is het goed om regelmatig te detoxen, ook als je geen specifieke klachten hebt.

De gifstoffen hebben invloed op ons immuunsysteem en zelfregulerend vermogen. Als ons lichaam in balans is, kunnen we goed reageren op prikkels van buitenaf. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat ons lichaam gaat transpireren als de omgeving te heet wordt. Op WellnesSelect.nl kan je hier meer over lezen.

Detox & Balans

Er zijn vele mogelijkheden om te detoxen. Zo kan je een detoxkuur volgen in een spa/wellnesscentrum maar het kan ook thuis. Zo ben ik nu sinds een week bezig met de detoxkuur van Café Couture. Je hebt hier de keuze uit de ‘gewone’ detox-kuur en een detox & slimming-kuur. Ik ben bezig om de extra winterkilootjes (en nog wat meer) kwijt te raken en heb dan ook gekozen voor de detox & slimming-kuur.

Het eerste dat opvalt, is dat het heerlijk simpel is. Geen ingewikkelde brouwsels klaarmaken maar elke avond je drinkbeker vullen met koud water en een zakje thee. Vervolgens in de koelkast en de volgende dag is je detox-thee klaar! Je kan eventueel verse citroen of munt toevoegen maar dit hoeft niet. Gedurende de hele dag drink je de detox-thee en dit 16 dagen lang.

De thee reinigt en brengt je lichaam in balans; de eerste dagen moest ik iets vaker naar toilet bijvoorbeeld. Yoga leert je al naar je lichaam te luisteren en deze detox leert je meer over wat je eet en de invloed hiervan op je bloedsuikerspiegel. Je komt beter in balans en word je bewust van hetgeen je eet. Een detox-kuur ondersteunt je om je voedingspatroon te veranderen en gezonder te eten. Merk dat ik vrijwel geen trek heb tussen de maaltijden en zelfs de pure chocolade in de avond komt steeds minder voor. Wat mij betreft is deze detox-kuur een blijvertje!

Cold brew detox blend – 3 x meer anti-oxidanten

Groene thee is een van de minst bewerkte theesoorten en bevat de meeste anti-oxidanten en polyfenolen. Bijzonder is dat deze cold brew detox blend van Café Couture drie maal zoveel meer anti-oxidanten bevat dan warme groene thee. Dit is aangetoond door testen door het gerenommeerde SGS Institut Fresenius in Duitsland.

De polyfenolen die als anti-oxidant in het plantenrijk worden gevonden, worden ook wel catechinen genoemd en hebben een ontstekingsremmende en bacteriëndodende werking. Anti-oxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen dringen ons lichaam in door o.a. luchtvervuiling en UV-stralen maar worden ook door ons lichaam zelf aangemaakt. Vrije radicalen kunnen schade toebrengen aan onze cellen en daarom hebben we dan ook anti-oxidanten nodig. Deze halen we uit onze voeding, eventueel aangevuld met supplementen zoals selenium.

Pure ingrediënten

De ene thee is de andere thee niet en kwaliteit is dan ook wat telt. Daarom heeft de bevlogen eigenaar van Café Couture, Pieter Loridon, er voor gekozen om de zorgvuldig gekozen groene thee en andere ingrediënten naar Duitsland te verschepen. Daar worden de blends volgens de hoge Duitse standaarden gemaakt. De theeën zijn 100% biologisch.

Geïnspireerd door de kracht en gezondheidsvoordelen van groene thee biedt Café Couture naast deze detox-theeën ook andere theesoorten en smaken. Voor een betere spijsvertering, mooiere huid en om je ‘beter te voelen’. Keuze genoeg; voor elke smaak en mood!

Time to detox?

De Detoxkuur bevat groene thee en citroen en de Detox & Slimming-kuur heeft als extra ingrediënten Yerba Maté en Spirulina. Bestellen kan via hun webshop of ga langs bij hun winkel in Amsterdam of Antwerpen.

Ga detoxen met deze of de ‘gewone’ detox-kuur voor een mooie en gezonde start van de lente! Ook een prima voorbereiding voor een detoxkuur in een wellnesshotel.