arrow_drop_up arrow_drop_down
5 augustus 2020 

Waarom naar Catalonië?

Catalonië heeft veel te bieden. Barcelona en de stranden maar de regio daarnaast zo veel meer te bieden! Dit is waarom je naar Catalonië zou moeten gaan …

1. Een lange geschiedenis dat je terug ziet door heel de regio. Zoals in Tarragona met de overblijfselen uit de tijd van de Romeinen.

2. Een prachtig landschap dat zeer afwisselend is; van de Pyreneeën in het noorden tot de Ebrodelta in het zuiden. Ontdek de mooie kustlijn en het binnenland met bergen, wijngaarden en pittoreske steden en dorpen.

3. Bewonder de bijzondere architectuur uit de tijd van het Catalaans Modernisme met de werken van Gaudí maar ook de wijnkathedralen in o.a. Priorat en Terra Alta.

4. 12 DO’s (11 voor wijn en 1 voor cava); fantastische wijnen en cava’s die wereldwijd gewaardeerd worden. Meer dan 300 wijn- en cavahuizen verwelkomen je graag voor een bezoek aan hun wijnkelders en een proeverij van hun wijnen.

5. Eten is belangrijk voor de Catalanen. Geniet van de Mediterrane keuken, de lokale producten en de speciale Catalaanse gerechten zoals Fideua. In de regio Costa Brava/Girona is een hoge concentratie van Michelin-sterren maar in heel Catalonië kan je heerlijk eten!

6. Traditie met vele feesten waaronder ook culinaire en wijnfeesten. En niet te vergeten de traditie van de Castellers, de human towers!

7. Barcelona maar ook steden als Girona en Tarragona zijn een bezoek waard. Daarnaast pittoreske dorpen zoals Siurana.

8. Ook op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat Catalonië meerdere malen vermeld. Zoals de werken van Gaudí, het klooster van Poblet, Tarragona (of Tarraco in de tijd van de Romeinen), de Mont Perdu in de Pyreneeën en de Castellers.

9. Prima accommodaties en infrastructuur.

10. En uiteraard de stranden. In de baaien van de Costa Brava, vlakbij Barcelona aan de Costa Barcelona en aan de Costa Daurada in het zuiden.

costa brava strand

Experience Catalan Life!