arrow_drop_up arrow_drop_down

Week zonder Vlees en Vegetarische Restaurantweek maandag van start

Aanstaande maandag start de Week zonder Vlees. Wist je dat je met een weekje zonder vlees 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart?

Het doel van de initiatiefnemers is om te laten zien hoe eenvoudig het is om een dagje zonder vlees of vis te eten. Als je je inschrijft ontvang je het Week Zonder Vlees-magazine met recepten, interviews, groenteweetjes, kooktips en alle benodigde informatie voor de week zonder vlees.

Eet zelf af en toe vlees of vis en probeer het af te wisselen; ene dag vlees of vis en dan de volgende dag vegetarisch. In het magazine zag ik leuke recepten die ik zeker ga uitproberen.

Voor als je volgende week uit eten wilt, is er de Vegetarische Restaurantweek. Restaurants door heel Nederland bieden een speciaal vegetarisch aanbod voor lunch of diner.

En wil je dit weekend al starten en inspiratie opdoen? In de Jaarbeurs vindt op zaterdag 9 en zondag 10 maart VeggieWorld plaats. Je kan vegan topsporters het hemd van het lijf, vragen, je eigen fitbars maken, een yogales volgen en die selfie met een bekende sporter scoren!

Tijdens VeggieWorld zijn er allerlei gezonde snacks, denk aan Japans streetfood zoals misosoep van Kotobuti, Coco bowls van Mhonki Bowls en healthy gebakjes van Sharp Sharp Food. Er zijn maar liefst 100 standhouders uit binnen- en buitenland die je verleiden met de lekkerste 100% plantaardige gerechten en gezonde kookinspiratie doe je op tijdens de kookdemonstratie van het bekende duo BOSH! TV.

Een ticket in de voorverkoop kan je met 20% korting kopen.