arrow_drop_up arrow_drop_down
13 februari 2019 

Wellbeing aan de Costa Brava

De kust en het achterland van de Costa Brava nodigt uit voor allerlei activiteiten. Wandelen, fietsen, lekker ontspannen aan het strand maar yoga en andere wellbeing activiteiten. Wat dacht je van een yogasessie tussen de wijnranken op een wijnboerderij waar je ook kan overnachten in een van de appartementen en uiteraard meer kunt leren over het maken van wijn.

In het achterland van de Costa Brava liggen de wijngaarden van de Empordà waar je de wijnboeren kunt bezoeken voor een rondleiding en proeverij. Een mooi gebied om te wandelen en de fietsen en steden als Girona en Figueres te bezoeken. Ook qua gastronomie heeft deze streek veel te bieden. Girona is bekend om de gastronomische restaurants en aan de kust kan je heerlijk eten. Vis, zeevruchten en Catalaanse gerechten zoals Fideua en Mar y Muntanya. Volg een kookworkshop Catalaanse gerechten in Girona!

 

Mindfulness in de natuur

Een bijzondere ervaring had ik tijdens een Sound & Silence-sessie met klankschalen aan een mooie baai bij Platja d’Aro. Vroeg in de ochtend werd ik opgewacht door Edgar Tarrés, creator of Mindfulkit. De sessie begon met een klankschaalsessie waarbij je zowel de stilte als de geluiden van de zee en de klankschalen intensief ervaart. Dit alles met een blinddoek voor een volledige concentratie. Liggend geen probleem maar naar de zee wandelen en weer terug naar je handdoek is een ander verhaal. Heb een aardig richtingsgevoel maar geblinddoekt blijkbaar niet. Kwam meters van mijn badhanddoek terecht! Een bijzondere sessie dat destressing is en energie geeft. Op een niet dwingende manier verleg je je grenzen en ga je uit je zo veilige comfort zone.

Sounds & Silence is niet de enige sessie die Edgar biedt. Ook workshops, health retreats en forest bathing waarbij je de natuur met al je zintuigen ervaart. Hij organiseert ook Zen concerten onder de sterren en speciale sessies aan zee bij volle maan.

Lees meer over Wellbeing Retreats aan de Costa Brava op WellnesSelect.nl. Voor individuele reizigers en kleine groepen. Ervaar de Catalan Way of Life!