Ontdek culinair Zwitserland

Zwitserland heeft veel te bieden op culinair gebied. De Zwitserse keuken is sterk beïnvloed door hun buren en je vindt dan ook invloeden uit de Duitse, Franse en Noord-Italiaanse keuken. Per regio zijn er verschillen maar bekende Zwitserse gerechten zijn Kaasfondue, Raclette, Rösti maar ook Alpenpasta, een combinatie van aardappelen, pasta, kaas, room en uien.

Bij het ontbijt is de Birchermüsli een typisch Zwitsers gerecht en bij typisch Zwitserse producten denken we natuurlijk aan kaas en chocolade!

Wijnland Zwitserland

Het bergachtige Zwitserland is geen groot wijnland maar de wijngaarden zijn vaak prachtig gelegen zoals de wijngaarden van Lavaux aan het meer van Genève. De Zwitsers drinken het grootste deel van hun wijn zelf. Slechts 1% van de productie wordt geëxporteerd. Je moet er dus wel heen om de Zwitserse wijn te ontdekken!

Gevarieerd aanbod van activiteiten

Op culinair gebied zijn er diverse activiteiten. Wijnproeverijen, ook van de bijzondere ‘gletsjer wijn’, bezoek aan het eerste Schnapps-theater van Europa en bezoek aan kaasmakerijen. Van de bekende Gruyère en Emmentaler maar ook van minder bekende zoals de Etivaz die direct op de Alp gemaakt wordt.

Daarnaast zijn er horloges-workshops, bedrijfsbezoeken en buiten/teambuildingactiviteiten. Een treinreis door het prachtige landschap mag niet ontbreken op het programma. Een bijzondere is de Chocolade trein die gaat naar Gruyères waar de heerlijke Cailler-chocolade gemaakt wordt en waar ook de fameuze Gruyèrekaas vandaan komt.

Neem contact op voor een voorstel op maat!