wijnregio lavaux
01/15/2024
2 min

Ontdek culinair Zwitserland

01/15/2024
2 min

Zwitserland heeft veel te bieden op culinair gebied. De Zwitserse keuken is sterk beïnvloed door hun buren en je vindt dan ook invloeden uit de Duitse, Franse en Noord-Italiaanse keuken. Per regio zijn er verschillen maar bekende Zwitserse gerechten zijn Kaasfondue, Raclette, Rösti maar ook Alpenpasta, een combinatie van aardappelen, pasta, kaas, room en uien.

Bij het ontbijt is de Birchermüsli een typisch Zwitsers gerecht en bij typisch Zwitserse producten denken we natuurlijk aan kaas en chocolade!

Wijnland Zwitserland

Het bergachtige Zwitserland is geen groot wijnland maar de wijngaarden zijn vaak prachtig gelegen zoals de wijngaarden van Lavaux aan het meer van Genève. De Zwitsers drinken het grootste deel van hun wijn zelf. Slechts 1% van de productie wordt geëxporteerd. Je moet er dus wel heen om de Zwitserse wijn te ontdekken!

In september zijn vaste klanten een lang weekend naar Lausanne en Genève geweest om daar niet alleen de wijngaarden van Lavaux te ontdekken maar ook een van de wijnfestivals te bezoeken! 


Treinland Zwitserland

In Zwitserland zijn prachtige treinreizen te maken. Een treinreis door het prachtige landschap mag dan ook niet ontbreken op het programma. Een bijzondere is de Chocolade trein die gaat naar Gruyères waar de heerlijke Cailler-chocolade gemaakt wordt en waar ook de fameuze Gruyèrekaas vandaan komt.

Populaire treinreizen zijn ondermeer:

  • Bernina Express: Deze UNESCO-werelderfgoedlijn verbindt Chur in Zwitserland met Tirano in Italië en klimt door de prachtige Bernina-pas.
  • GoldenPass Line: Deze schilderachtige route voert van Luzern naar Montreux via de Brünig-pas en biedt een adembenemend uitzicht op de Zwitserse Alpen.
  • Glacier Express: Deze beroemde panoramatrein rijdt van Zermatt naar St. Moritz door het spectaculaire Rhônedal en over de Oberalp-pas. Deze beroemde panoramatrein door Zwitserland, is nu ook te ervaren in een unieke nostalgische variant: de Glacier Pullman Express. Deze historische trein rijdt slechts enkele keren per jaar en neemt je mee op een tweedaagse reis (normaal een 1-daagse reis) van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg geniet je van adembenemend uitzicht op de Zwitserse Alpen, terwijl je in stijl reist in luxe rijtuigen uit de jaren '30.

Gevarieerd aanbod van activiteiten

Op culinair gebied zijn er diverse activiteiten. Wijnproeverijen, ook van de bijzondere ‘gletsjer wijn’, bezoek aan het eerste Schnapps-theater van Europa en bezoek aan kaasmakerijen. Van de bekende Gruyère en Emmentaler maar ook van minder bekende zoals de Etivaz die direct op de Alp gemaakt wordt.


Daarnaast zijn er horloges-workshops, bedrijfsbezoeken en buiten/teambuildingactiviteiten. 

Neem contact op voor de mogelijkheden!