Ahrdal

Op nog geen 3 uur rijden van Utrecht ligt het Ahrdal, het gebied voor de rode wijn. Volg de Rotweinwanderweg langs de wijndorpen en stop onderweg voor een heerlijk glas Spätburgunder of een Blaue Frühburgunder. Zoals de naam al zegt, is deze druif eerder rijp dan zijn beroemde ‘broer’. Andere rode druivensoorten die hier worden verbouwd zijn de Blaue Portugieser, Dornfelder en Domina-Trauber.

Liefhebbers van witte wijn komen hier ook aan hun trekken. De nummer 1 druif van Duitsland, de Riesling, wordt hier verbouwd maar ook Müller-Thurgau, Weißburgunder, Ruländer en Kerner, een gelukte kruising tussen Trollinger en Riesling.

Het gebied is minder bekend dan de Moezel maar zeker een bezoek waard! Eventueel in combinatie met de Moezel.

Regierungsbunker en Roemervilla

Naast wandelen door de wijngaarden, het bezoeken van de wijnkelders en wijnproeverijen biedt het Ahrdal meer. Zo ligt aan de Rotweinwanderweg de imposante Regierungsbunker, de voormalige bunker voor de overheid dat nu deels is ingericht als museum. Met een lengte van drie kilometer en inclusief de zijgangen maar liefst 17 km aan gangen is deze bunker zonder twijfel imposant te noemen.

Even verderop bevindt zich de Roemer Villa, een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd tennoorden van de Alpen.

In de omgeving zijn meerdere uitstapjes mogelijk en ontspannen kan in het thermaal bad van Bad Neuenahr.

Neem contact op voor een voorstel op maat!