Baskenland & Rioja Alavesa

met culinaire en wijnhoogtepunten

Wie Baskenland zegt, denkt direct aan het hoge aantal sterrenrestaurants en de pintxos. Deze tapas op een stokje zie je overal in de barretjes. Heerlijk bij een glas Txakoli of Rioja!

In Baskenland is een van de kleinste wijnregio’s van Spanje. Hier worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. Zoals bij vele kleine wijnregio’s is de export vrijwel nihil. In het zuiden van Baskenland ligt Rioja Alavesa, een van de drie Rioja’s. Rioja is samen met de Priorat de enige wijnregio’s met de hoogste kwalificatie DOCa.

Met de steden Bilbao en San Sebastian, het biosfeerreservaat Urdaibai en de mooie kust is Baskenland een perfecte culinaire en wijnbestemming.

Gevarieerd aanbod van activiteiten

Naast bezoeken aan de Txakoli- en Riojawijnboeren (ook een wijnkelder onder water!) en culinaire activiteiten als Pinxtos tours zijn activiteiten mogelijk zoals

- Baskische tradities en spelen als team building activiteit 

- zeilactiviteiten in de Golf van Biscaye

- Fietstour naar Getxo met de Vizcaya zweefbrug

- bezoek aan lokale tradities zoals de sport Jai Alai/Pelota

en uiteraard een bezoek aan de steden Bilbao en San Sebastian. Beide steden zijn bestemmingen voor foodies met San Sebastian als hoofdstad van de Pinxto en het hoogst aantal sterren-restaurants per inwoner. Beide steden zijn ook een bezoek waard door hun historische wijken zoals de oude wijk Casco Viejo en uiteraard het Guggenheim Museum in Bilbao.

Neem contact op voor een voorstel op maat!