Empordà & Girona

Empordà is een regio van contrasten waar zee en bergen samen komen. Kleine vissersplaatjes en mooie stranden aan de Costa Brava met middeleeuwse stadjes in het binnenland. Karakteristiek is de noordelijke wind, de tramontane, die invloed heeft op de wijnen.

Empordà is een van de oudste wijnregio’s en Romeinese archeologische opgravingen in Platja d’Aro en Tossa de Mar laten de overblijfselen zien van deze wijnproductie. Sinds de 12e eeuw werd ook in kloosters werd door monniken wijn geproduceerd. Het klooster van Sant Pere de Rodes is hier een voorbeeld van.

De streek is vooral bekend door de rode wijnen. Witte en rosé wijnen maar ook cava en zoete wijnen Moscatel en Garnatxa de l’Empordà worden echter ook geproduceerd. Voor elk wat wils!

Het is een bijzondere wijnregio met innovatieve wijnboeren die je wijnliefhebbers vol passie hun bedrijf laten zien.

Girona, culinair centrum

Girona en omgeving is het culinaire centrum met meer dan 2.000 fine-dining restaurants, vele markten en producten met het label Girona Excel-lent label. Garnalen uit Palamós, appels uit Girona, rundvlees uit de Pyreneeën en nog veel meer. Bon profit!

De regio van Dalí

Empordà is het landschap van Salvador Dalí. Zijn werken kan je bewonderen in drie Dalí musea. In 1974 werd in Dalí’s geboorteplaats Figueres het Teatro Museo Dalí geopend waar zowel zijn eigen werken als werken van kunstenaars die Dalí bewonderde te zien zijn.

In Port Lligat bij Cadaques is zijn zomerhuis en in Púbol Castell GalaDalí. De kunstenaar schonk dit kasteel aan Gala als bewijs van zijn liefde.

Neem contact op voor een voorstel op maat!