Hongarije met het Balatonmeer

Ontdek dit veelzijdige wijnland tijdens een wijnreis naar het Balatonmeer en omgeving. Een veelzijdige regio met bijzondere wijngaarden, wijnboeren met een verhaal, wijnproeverijen met de beste wijnen en biologische streekproducten. Gecombineerd met de prachtige natuur en bezienswaardigheden een bijzondere wijnbestemming!

Egrészségedre!

Proost met een heerlijk glas Hongaarse wijn in een van de 22 wijnregio’s. Naast Tokaj en Eger zijn Pannonhalma, Villany, Szekszard en Balaton bekende wijnregio’s. In de wijngaarden zijn ook inheemse druivensoorten aangeplant zoals harslevelu, keknyelu, juhfark en ezerjo.

Op gastronomisch gebied heeft Hongarije meer te bieden dan goulash, salami, paprika en Pálinka zijn bekende gerechten. Bijvoorbeeld lavendel-kaas, acacia honing en snoekbaars uit het Balatonmeer.

Wijnregio Balatonmeer

Het Balatonmeer is een geliefde vakantiebestemming met de stranden aan de zuidoever en de bergachtige noordoever. Het meer staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen, zowel witte als rode. Bijzondere wijnen die regelmatig worden bekroond en op de kaart van sterrenrestaurants staan. Heerlijk bij de snoekbaars uit het Balatonmeer!

Deze regio is een prima bestemming voor een wijnreis door de infrastructuur en bezienswaardigheden waaronder de abdij van Tihany, het Festetics Kasteel, Balaton Uplands National Park en het kratermeer van Héviz.

Wijn- en culinaire reizen naar Hongarije

Wijnreizen naar het Balatonmeer en omgeving met proeverijen van de Hongaarse wijnen uit de diverse streken, lokale biologische gerechten, bezoeken aan bijzondere wijnboeren en nog meer.

Omdat deze regio veel heeft te bieden, kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden met mooie en bijzondere excursies, speciale proeverijen en diners. Met verblijf in mooie eco-vriendelijke accommodaties.

Neem contact op voor een voorstel op maat!