Wellnessreizen & leefstijlkuren

VAN ONTSPANNENDE WELLNESSVAKANTIES TOT

REIZEN DIE GOED ZIJN VOOR JE WELBEVINDEN!

WELLNESS MEER DAN ALLEEN ONTSPANNEN

Wellness is meer dan alleen ontspannen. Wellness omvat alle ingrediënten voor een gezonde leefstijl: beweging, voeding en ontspanning. Steeds meer wellnesscentra en wellnesshotels bieden dan ook niet alleen ontspanning maar ook sportieve activiteiten. Daarnaast heeft voeding extra aandacht; in de keuken door het gebruik van lokale producten maar ook door het aanbieden van kookworkshops of lezingen.


WELLNESS VOOR UW GEZONDHEID

SPA, sanus per aquam, betekent gezondheid door water. Het gebruik van water bij de behandeling van klachten (hydrotherapie) werd al door Hippocrates, de ‘vader’ van de westerse geneeskunde, gebruikt. Later volgden onder andere Sebastian Kneipp en werden ook natuurlijke bronnen als modder, leem, algen en zout toegepast bij de behandeling van vaak chronische klachten en ter preventie. Wellness is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar wordt meer gezien als complementair ter verlichting van klachten. Naar een aantal wellnessbehandelingen en therapieën zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Deze vindt u bij de beschrijving van de desbetreffende behandeling/therapie.

Wellness heeft alles te maken met een gezonde leefstijl en zoals steeds meer onderzoeken laten zien heeft uw leefstijl een directe link met uw gezondheid. Daarom kan ook gesproken worden van preventieve wellness. Onderaan de website vindt u een overzicht van de behandelingen, therapieën en de klachten waarbij wellness toegepast kan worden.


WELLNESS, PURE ONTSPANNING

Wellness is vooral ook ontspanning. Spanningen, stress kunnen de oorzaak zijn van vele klachten en daarom is regelmatig ontspannen belangrijk.


WELLNESS, COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE

Wellness wordt wel complementaire geneeskunde genoemd. Natuurlijke grondstoffen zoals thermaal water, zee-algen en modder worden gebruikt ter preventie en om klachten te verlichten of te verhelpen. Therapieën die vaak alle vele eeuwen worden toegepast, hebben hun werking bewezen. Sinds 2011 is er de website Wellness Evidence welke wetenschappelijke onderzoeken over behandelingen aangeboden in wellnesscentra rubriceert.


Op zoek naar een ontspannende wellnessvakantie? Of een leefstijlkuur volgen?Terme di Saturnia Spa & Golf Resort - Toscane

Het middeleeuwse stadje Saturnia gelegen in het zuiden van Toscane staat bekend om haar warmwaterbronnen.

Het heilzame effect van dit water kunt u ervaren in de vier thermale baden van het Terme di Saturnia Spa & Golf Resort. Met watervallen, hydromassage en koud- en warmwaterparcours.

SHA Wellness Clinic - Alicante, Spanje

Omringd door Zen-tuinen met watervallen en zwembaden liggen de luxe suites en de indrukwekkende medical spa van 6.000 m². De spa biedt een breed scala aan behandelingen en faciliteiten. SHA combineert Westerse en Oosterse methoden en biedt speciale programma’s zoals rebalancing, detox en anti-aging.

Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa - Algarve

Hoog op de top van een klif, met uitzicht op het brede witte strand, ligt het resort omgeven door prachtige tuinen.

De Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa biedt zowel wellness als medische wellness behandelingen en kuren. Het biedt een unieke combinatie van thalasso, spa, wellness en anti-aging.

Neem contact op voor een voorstel op maat!