Islay whisky
08/02/2023
1 min

Unieke treinreis rondom whisky in Schotland

08/02/2023
1 min

In oktober dit jaar is er wel een heel bijzondere treinreis rondom whisky! Op 22 oktober a.s. vertrekt de luxe Belmond Royal Scotsman vanuit Edinburgh voor een eenmalige treinreis als ode aan deze verfijnde, amberkleurige drank. Deze eenmalige rondreis gaat langs een aantal hooggewaardeerde Schotse distilleerderijen, met unieke rondleidingen achter de schermen en uiteraard diverse privéproeverijen. De uitzichten op de steeds wisselende Schotse landschappen en de heerlijke charme van dit land maken de reis compleet! 

Wie Schotland zegt, denkt aan whisky. Vanwege het water, de geologie en het klimaat staat Schotland garant voor unieke whisky's. De uniciteit van het landschap brengt elk gebied zijn eigen, kenmerkende smaak. De Speyside whisky's zijn doorgaans zoet van smaak, terwijl bijvoorbeeld op het eiland Islay whisky wordt geproduceerd die een uiterst kenmerkende turfsmaak heeft. Dit wordt veroorzaakt door zoute wind in combinatie met de turf die het eiland bedekt. 

Tijdens deze luxe treinreis met de Belmond Royal Scotsman beleeft u een episch whisky-avontuur, dat begint in het noorden van Aviemore en Tain waar u de Glenmorangie distilleerderij bezoekt. Terug in Dundee reist u per privéjet naar het eiland Islay, waar u een rondleiding krijgt door de Ardbeg distilleerderij. Weer aan boord van de trein in Paisley rijdt u naar Kilmarnock voor de laatste overnachting. Op dag 4 bent u weer terug in Edinburgh.   

Belmond Royal Scotsman

De buitengewone service en grandeur die u terugvindt aan boord van de Belmond Royal Scotsman hebben al vele reizigers voor u een ultieme en onvergetelijke reisbelevenis bezorgd. De luxe compartimenten, het prachtige observatiedek, het Bamford Haybard Sparijtuig (een primeur!) en het feit dat deze trein slechts plaats biedt aan 38 passagiers maakt elke reis tot een kleinschalig avontuur. 

Deze 4-daagse reis met eenmalig vertrek 22 oktober 2023 is er vanaf € 10.298,- p.p. Alle maaltijden, wijnen, (alcoholische) drankjes en excursies tijdens de reis zijn inbegrepen.

Wilt u meer weten over deze treinreis of een andere door Schotland? Neem contact op!