congres
07/09/2024
1 min

Bezoek congres combineren met wijnreis?

07/09/2024
1 min

Na drukke dagen vol afspraken of het bijwonen van een congres in een congresstad zoals Barcelona, Madrid, Porto, Lissabon of Budapest even heerlijk ontspannen buiten de stad?

Wat is dan een betere manier om je reis af te sluiten dan met een paar dagen in een prachtige wijnregio om daar te ontspannen in een mooi hotel, meer te weten over de lokale wijn en uiteraard te proeven bij een wijnhuis?


Wijnregio's vlakbij congressteden

De bovengenoemde steden hebben een wijnregio dichtbij. Zo biedt Porto geweldige mogelijkheden met het gebied van de Douro of voor liefhebbers van witte wijn Vinho Verde. De lodges van de porthuizen liggen aan de andere kant van de Douro en in/rondom Porto kunnen we een programma maken afhankelijk van de beschikbare tijd. Zo is het landschap met de wijngaarden van de port/wijnhuizen van de Douro echt adembenemend. Het gebied is bekend vanwege de port maar er worden ook prachtige wijnen geproduceerd.

Bij Barcelona heb je zelfs keuze uit verschillende wijnregio’s waaronder het kleine Alella, de Empordà bij de Costa Brava of de cavastreek Penedès. Ten zuiden van de Penedès ligt de beroemde wijnstreek Priorat, een van de DOC’s van Spanje. Als je iets langer de tijd hebt, een prima combinatiewijnreis.

De andere Spaanse DOC-streek Rioja is weer te combineren met Bilbao. Kortom meer congressteden dan je denkt, kan je combineren met een of meerdere dagen in een wijnregio! 

Meetings en incentives tussen de wijngaarden

Diverse wijnhuizen bieden ruimtes aan voor meetings, brainstormsessies of teambuilding activiteiten. Geniet van een inspirerende omgeving en combineer uw zakelijke doelstellingen met een unieke wijnbeleving.

Neem contact op voor een voorstel!