Slovenie
04/13/2022
2 min

Ontdek Slovenië

04/13/2022
2 min

Besneeuwde Alpen, ongerepte meren, een groot nationaal park, vele spa- en wellness centra, indrukwekkende grotten, wijngaarden, golfbanen en de Adriatische kust. Het relatief onbekende Slovenië is klein, maar zeer divers en heeft zowel tijdens alle jaargetijden verrassend veel te bieden.

Ontdek dit groene land tijdens bijvoorbeeld onderstaand 4-daags programma

Dag 1 - Ljubljana

Aankomst in de hoofdstad en na inchecken bij hotel een wandeltour door de stad en welkomstdiner in bijvoorbeeld Ljubljana Castle.

Wandeling langs de rivieroevers van Ljubljana en de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Preseren-plein, het stadhuis en andere belangrijke historische hoogtepunten. Het verrassende dat opvalt bij Ljubljana is hoeveel bezienswaardigheden er zijn op een kleine oppervlakte. Het herbergt een schat aan cultuur, bezienswaardigheden en mooie barokke en middeleeuwse gebouwen.


Dag 2 -  grotten en Portoroz

In de ochtend een bezoek aan de grotten van Postojna. Een van 's werelds mooiste grotten met meer dan 30 km aan ondergrondse hallen en gangen. De formaties van stalagmieten en stalactieten zijn ongeëvenaard. Voor een unieke ervaring eventueel met een speciale treinrit en concert.

Na een traditionele lunch met truffels en wijn naar Portoroz. 

Slovenië is een van de beste producenten van truffel, en in de truffelrijke bossen van Istrië is het tijd voor een truffeljacht met uitleg over de truffels en de manier waarop ze worden geoogst. Het is een mooie traditie met de truffeljager en zijn speciaal getrainde viervoeter.

Tijdens de truffellunch een selectie van de beste truffelgerechten en na de lunch een bezoek aan een lokale wijnmakerij van biologische wijnen voor een proeverij.


Dag 3 - Piran

Piran is het pittoreske Venetiaanse kustplaatsje aan de Adriatische Zee en is ieders favoriete stad aan de korte kust met sfeervolle straatjes. Met 500 jaar Venetiaanse heerschappij vanaf de 13e eeuw, is het niet verwonderlijk dat Piran een schat aan Venetiaanse gotische architectuur is.


Maak een keuze uit een van de activiteiten zoals een wandeling met gids in Piran, zeiltocht, gourmet e-bike tour of

- Portoroz Thalasso Zout Spa; Het maken van zout is een van de traditionele pijlers van de Sloveense kusteconomie. Een deel van 750 hectare zoutpannen bij Sečovlje Salina Nature Park is nu omgebouwd tot een Thalasso Salt Spa. Mogelijkheden voor behandelingen.

- Vintage Food Tour in minivans; met verschillende eetstops om Sloveense lekkernijen te proeven zoals vleeswaren, traditionele soep, Bobiči”, Istrische pasta met truffels en gnocchi. Ook een stop bij een olijfolieproducent om te zien hoe olijfolie wordt gemaakt en wijnmaker. Gevolgd door een wijnproeverij en een home made lunch.

Dag 4

In de ochtend vrije tijd voor vertrek naar de luchthaven.

Dit is een voorbeeldprogramma en kan aangepast worden aan het seizoen en voorkeuren. Neem contact op voor een voorstel!